Slayer

Slayer News

Slayer Photos

Slayer Contact

International Day of Slayer

International Day of Slayer

Кои се Slayer?

Slayer се музички состав од Калифорнија. Нивната музика е широко позната како епином за таканаречениот сатански спид-метал, и се заслужни за популаризирање на жанрот во осумдесеттите, деведесеттите и оддржувајќи го жив во десеттите од новиот милениум. Нивниот легендарен албум “Reign in Blood”, издаден во 1986 година, е познат и означен како еден од највлијателните албуми во метал историјата низ светот, овековечен со безвременската песна “Angel of Death”.

Како да славите:

НЕ СЛУШАЈТЕ НА СЛУШАЛКИ!!! Поентата на празникот е секој во радиус од каде што ечи Slayer, да разбере дека е Интернационален Ден на Slayer. Празниците во Македонија не се само за славење, туку и за наметнување на истите врз сите кои не учествуваат!

Како да славите на проблематично ниво:

Каде да купите албуми од Slayer:

Ако не поседувате БАРЕМ еден албум од Slayer, купете од amazon.com:

English Language International Day of SlayerSpanish Language International Day of SlayerFrench Language International Day of SlayerNorwegian Language International Day of SlayerGerman Language International Day of SlayerSwedish Language International Day of SlayerDutch Language International Day of SlayerIcelandic Language International Day of SlayerFinnish Language International Day of SlayerPolish Language International Day of SlayerHebrew Language International Day of SlayerPortuguese Language International Day of SlayerSerbian Language International Day of SlayerJapanese Language International Day of SlayerItalian Language International Day of SlayerMacedonian Language International Day of SlayerSlovak Language International Day of SlayerChinese Language International Day of SlayerFarsi Language International Day of Slayer